Sajnos már nem csak a vizek élővilágát veszélyezteti az évente több száz milliárd(!) eldobott PET palack, melyek zöme nem csak a vizekben landol, hanem bárhol  a világon, legyen az erdő, mező hegyvidék, tenger – felüti a fejét a probléma! Sajnos óriási környezetkárosító hatással bír ez a jelenség, még annak ellenére is hogy kiválóan újrahasznosíthatóak a palackok, tehát a technológia megvan rá.

Ebben a történetben szegény kis róka koma barátunk járt pórul. Egy félbevágott palackból akart szittyózni, de sajnos beszorult a feje. Óriási szerencséje volt, hogy épp arra járt egy kétlábú, aki azonnal cselekedett, bicskát ragadott és levágta a rémült ravaszdi fejéről a palackot.

Szerencsére ez a történet happy end-del záródott és reméljük róka barátunk megtanulta egy életre, hogy kerülje azokat a fura műanyag hurkákat.

Ti pedig kedves kétlábúak, ha legközelebb a természetet járjátok és eldobált PET palackokat láttok, akkor legyetek olyan kedvesek és szedjétek össze és a legközelebbi szemetesben meg is szabadulhattok tőle. Lehet, hogy egy apró kis négylábú életét mentitek meg!

[fblike]