Ha még nem találkoztatok volna Fagyi nevű róka koma happy end-del végződő történetével, akkor most összefoglaljuk nektek. Január 10-én, kedden történt a népszigeti hajójavítónál, hogy valamilyen szerencsétlen körülmény következtében egy szegény róka a stéghez fagyott.

Szerencsére az Állatmentő Liga azonnal a segítségére siettet a négylábúnak és sikerült kimenteni őt. Széttörték körülötte a jeget és így kiszabadult a befagyott lába, majd azonnal állatorvoshoz siettek vele.

Fagyinak keresztelték a rókát, mely ez esetben mindent elárul szerencsétlen pajtásunk helyzetéről, melyből a Liga mentette ki és ezért nagyon hálásak vagyunk nekik!

A röntgenen szerencsére törésnek nem volt nyoma, így folyamatosan melegítették és infúziót is kapott! Sajnos a farkának egy része elhalt a fagyás miatt, így annak biztosan el kell távolítani a végét.

Továbbá a befagyott lába volt kétséges, hogy megmarad-e, de szerencsére állapotának jelen állása szerint, a lábát nem kell eltávolítani!

Lassan gyógyul, de már jobban van Fagyi és az étvágya is kitűnő! Sőt! Még a kanalat is fel akarta falni az alábbi videó szerint.

Amint teljesen felépül, egy vadasparkba fog kerülni.

Itt fotókon nyomon követhetitek Fagyi mentését:

[fblike]

A Liga bejegyzését itt nézhetitek meg és a kommentekből informálódhattok Fagyi állapotáról!

via Állatmentő Liga facebook