Kaptunk egy rókasztorit fotókkal, Tálos Csabától. Az Attyapusztai Madárles környékén felbukkanó rókákat örökítette meg! Olvassátok Csaba beszámolóját:

„…….mindig megfontoltan jött-óvatosan szaglászott körbe….

Már régebben megfigyeltük az Attyapusztai Madárles környékén fel-felbukkanó rókát. Rajki Gábor-Kőszegi Daniel Milán tulajdonosok segítségével- odaadóan rendszeres etetéssel gyakori vendég lett a fotóshelyen. Idővel felfedeztük több példány felbukkanását. Közbe el eltűntek majd ismét megjelentek. Mindig külön-sosem egyszerre jártak. Egy szép napon lefogyva-lógó mellekkel jelent meg egy nőstény példány. Nem volt túl szép látvány de a rendszeres hús-tojás kirakásával jó kondiba maradt. Tudtuk, hogy kis rókákat nevel valahol a környéken lévő kotorékában. Bár rendkívül izgatott bennünk-furdalt a kíváncsiság, nem kutattuk otthonukat, nem zavartuk életüket.

Szabadnapom volt. Kellemes -napos, felhős tavaszi idő. Sok-sok munkával eltöltött hét után egész napos fotózásra vágytam. Kikapcsolni a napi rutinból-élvezni a természetet- fotózni-relakszálni- az állatokat figyelni- hallgatni-ez volt a cél…… A róka hamar megjelent ………majd pici mozgás odébb ……mi ugrik ott-ki van a háttérben? ……….nagy örömömre Én láthattam először a kisrókát…..aztán még egyett…..meg egy másikat is…….örömöm határtalan volt Gabi- Dani…ujjongva hallgatta későbbi beszámolóm -élvezettel nézegette kisrókás fotóim…… Azóta kiderült-5 kisrókát nevelt sikeresen fel…. Büszkén és örömmel gondolunk vissza és várjuk az újabb generációk megjelenését. Azóta is nagyon sok élményt kaptunk -kapunk ezektől a remek ragadozóktól. Bízunk benne, hogy helyesen tudtunk cselekedni-segítettük az állomány életét-szaporodásuk elősegítését…….

Sajnos nagyon sok beteg -elpusztult rókával találkozunk, hallunk esetekről-( veszettség-rüh-vadászat-elütés-mérgezés) Hazánk meghatározó ragadozója-védeni-segíteni kell! Remélem sikerül kicsit hozzá járulnunk………….”