Elfogtunk egy újabb rókasztorit! Bár nem most történt, hanem pár héttel korábban, de lassan összeállnak a nagykovácsi rókasztori mozaikjai..

Íme a bizonyíték, hogy a rókák is imádnak napozni és pocolni a kerti díványon! Azt nem tudjuk, hogy az itt napozó csalavér barátunk ugyanaz a Kovi róka, akit nem rég befogtak a Sereg segítségével, de mindenesetre azt kijelenthetjük, hogy Nagykovácsi tényleg a rókák kedvelt települése..

Köszönjük az infókat és a képeket egy kedves nagykovácsi lakosnak!

„Szia,
Küldeném a barátnőm nagykovácsi kertjében 1 hétig naponta napozó róka fotóját. Teljesen lakott területen, minden délután jött napozni, aztán este 8felé az infó szerint elment. Akkor éppen hűvösebb idő volt, így legalább a napsugarakat kihasználta:)
Ők is értesítették a hatóságot, ki is mentek hozzájuk, de nem sikerült befogni! Véleményem szerint nem veszett volt, mert tartott az emberektől, a fotót is a konyha ablakból készítette, de valszeg a közeli erdőben lakott, mert ahhoz elég bátor volt, hogy bejárjon az emberek közé! Én őrültem volna ha nem jelentik be, de ők gyerekkel féltek tőle, és hogy odaszokik a kertbe, mondtam is nekik, én költözéskor szívesen tovább viszem magammal a kerti kanapémmal 🙂
Aztán utána már nem jött, és hallottam hogy befogtak nem messze egy rókát, azért gondoltam hátha ő lehet 🙂
Remélem épségben, és gyógyultan visszakerül az élőhelyére!!”

Itt pedig Nagykovácsi nem hivatalos rókás címere! Tényleg méltó rá a település..

Kovi róka, Nagykovácsi mentett rókája! - Rókavilág.hu

[fblike]