Nagykovácsi településnek nem csak utcája van elnevezve rókáról, hanem most már saját mentett ravaszdijuk is van!

Az Állatmentő Seregtől kaptuk a történetet! A település Facebook csoportjában lettek figyelmesek arra, hogy van egy sérült róka koma Nagykovácsi körül, akiért sokan aggódnak. A Sereg tagjai azonnal fel is vették a kapcsolatot a segítőkész helyi lakosokkal és kisvártatva már hálóval mentek becsapdázni a kis vöröskét! Ezúttal hiába volt ravasz a rókabarátunk, túljártak az eszén a kétlábúak és befogták. Bár nem volt nehéz, mert szegényke már annyira le volt gyengülve, hogy meghúzta magát egy fa tövében..

Nagyon rossz állapotban volt csalavér barátunk. A farka sajnos le volt nyúzva. Valószínűleg beakadhatott valahova és hogy mentse magát a róka, lenyúzta lompos farkát. Sajnos a sérült testrészt már a nyüvek járták át és nagyon le volt gyengülve a ravaszdi. Utolsó pillanatban értek oda a Sereg kétlábú tagjai és sikeres csapdázás után vitték is az Exopet rendelőbe.

Az egész település nagyon drukkolt a sikeres befogásért és a kis róka életéért! Mindenki tájékoztatta folyamatosan a kétlábú csapdázókat, hogy hol, merre bukkant fel, majd végül mikor meghúzta magát a róka a fa alatt, vigyáztak rá a lakosok, míg meg nem érkezett a mentősereg.. Nagykovácsi emberségből és összefogásból csillagos ötösre vizsgázott!! Így kapta vörös barátunk a Kovi nevet. Nem, nem a filmrendező kovi után, hanem természetesen NAGYKOVÁCSI után!

Sikeres farokamputáció után megkezdődött Kovi rehabilitációja. A sok élősködő miatt nagyon legyengült, vérszegény lett, de szerencsére étvágya van, így lassan, de fokozatosan erősödik a kis ravaszdi.

Annyira belopta magát a Nagykovácsi lakosok szívébe, hogy már saját rókájuknak tekintik és már a helyi képzőművészetet is megihlette és hűtőmágnes is készült Koviról.

Kovi róka, Nagykovácsi mentett rókája! - Rókavilág.hu

Egyesek azt is felvetették, hogy lehetne Nagykovácsi címerállata is. Ezt a szuper kis kezdeményezést megragadtuk, továbbgondoltuk és elkészítettük a település nem hivatalos rókás címerét:

Kovi róka, Nagykovácsi mentett rókája! - Rókavilág.hu

Egyelőre még rácsok között karanténban van Kovi és valószínűleg még sok ideig fogja a kétlábúak vendégszeretetét élvezni, de amint felépül és megerősödik, megy vissza a természetbe!!

[fblike]
via Állatmentő Sereg