Nagy-nagy boldogság! A kicsi Cola róka is felgyógyult és visszasuhant a szabadságba.. bár kicsit tétován, de most már újból egészségesen élheti a szabad, vad ravaszdik életét (video lent a képek után a szabadon engedésről!). No de ne szaladjunk ennyire előre.

Ismerjétek meg Cola történetét.

Szegény kis rókácska nagyon rongy állapotban kerül az Állatmentő Sereghez. Halmozottan hátrányosan volt rókabarátunk. Kisebb csoda, hogy teljesen felgyógyult. Befogásakor a jobb hátsó lába el volt törve, járomcsontja is sérült volt, illetve a fején is sérülések éktelenkedtek. A sérülés alapján valószínűleg autó üthette el, de még időben a legjobb kezekbe került. Pontosabban dr Schütz Évi kezébe. Ő a Sereg és a rókák, kétlábú őrangyala! Minden kis mentett, befogott róka az Exopet rendelőbe kerül, mert rókagyógyításban ők a legjobbak! 

A kis Cola róka a nevét pedig onnan kapta, hogy a képen látható kólás dobozból formázta meg a sínt a lábához a doktornő! Micsoda kétlábú lelemény! Ez a fortély és lelemény már majdnem felér hozzánk, rókákhoz!

Mindenesetre így lábadozott a kis csalavér barátunk, kólás dobozzal a lábán, együtt Kovi rókával. Róla már korábban írtunk, ő Nagykovácsi kedvenc rókája. Sajnos ő még mindig nincs olyan állapotban, hogy szabadon engedhessék, így nála még tart a rehab.

Pár hétnyi rehabilitáció és gyógyulgatás után eljött Cola róka nagy napja és újból visszasuhant a természetbe.. nézzétek meg a videón a kis csalavér róka szabadon engedését! (lent a képek után)

Köszönjük a rókák nevében a Seregnek és az Exopetnek a sok-sok rókamentést és rókagyógyítást!!

Szabadon engedés:

[fblike]

via Állatmentő Sereg