Június 30-án egy balesetes róka megtalálói értesítették az Állatmentő Sereget, akik tüstént, még azon az éjszakán az Exopet Állatgyógyászati Centrum rókabarát orvosaihoz vitték a sérült, rőt bundás.

Itt kapta rettentően mókás rókanevét, a Zoltánt, de természetesen nagyon hálásak vagyunk az Exopetnek, hogy mindig a legnagyobb körültekintéssel foglalkoznak a rókákkal is, ami igazán ritkaság!

Sajnos a bundás barátunknak véres volt a vizelete, valamint levert és étvágytalan volt. Ugyanakkor a sok-sok további kezelésnek és törődésnek köszönhetően a következő napokban rengeteget javult az állapota Zoltánnak és hamarosan elkezdett puffogni, morogni és igazán rókásan viselkedni.

Néhány napja ultrahangos vizsgálaton is átesett és kiderült, hogy repedések vannak a húgyhólyagján, ami egyértelműen traumás sérülés következménye, tehát valamilyen baleset áldozata volt a kis róka koma.

A Sereg beszámolója alapján az első igazán finnyás róka, ugyanis a legdrágább, gourmet gyógykonzervet nem volt hajlandó megenni és emiatt aggódtak is az állapotáért, majd végül a varázslatos csirkenyakból többet is betolt! A csirkenyak a csodaszer, ha imádja és befalja, akkor egyenes az út a teljes gyógyulásig!

Most már csak idő kérdése és a gondos rehabilitációt követően meg fog erősödni Zolika és mehet is vissza a természetbe, újra élhet szabadon!

Köszönjük a segítséget Zolika nevében is a Seregnek és az Exopet Állatgyógyászati Centrumnak!

[fblike]

Itt támogathatjátok a Sereget, hogy továbbra is minél több sérült vagy balesetes, rőt bundás barátunk kerüljön jó kezekbe:
Állatmentő Szolgálat Alapítvány –
Az ÁLLATok szolgÁLLATában!
OTP Bank számlaszám: 11713012-20003524
IBAN: HU43
1171 3012 2000 3524 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB
Paypal: info@allatmentoszolgalat.com

via Állatmentő Sereg