Elfogtunk egy rókasztorit! Jácint újabb rókával történt nulladik típusú találkozása, ami során új objektívét próbálta tesztelni.

„A történet nagyjából egy éve kezdődött, amikor is Cserjés Gáborral egy rókakölyök fotózás keretein belül teszteltem egy Pentacon 500-as manuális teleobjektívet. Akkor (és azóta is) egy használható teleobjektívet kerestem, amivel a kezdődő természetfotós próbálkozásaimat meg tudom támogatni, de ugyanakkor a hétköznapokban is hasznát veszem. – Írta Jácint.”

Jácint elhatározta, hogy a korábbi rókás fotózás alapján felbuzdulva szeretné most tesztelni egy játékos, kíváncsi, kölyök rókán a nagy látószögű objektívet.

„A róka fotózásához a türelmen kívül szükség van némi húsra, ami odacsalja (nem sokra, mert nem akarom kézhez szoktatni) egy gépre , ami jól tűri a magas iso-t, mert szürkület felé mozognak jobban (ez nem teljesen igaz, mert az én rókám napközben is aktív) egy nagylátószögű objektívre ami az esetemben a már említett 10-18 as volt és egy távkioldóra, amivel exponálunk. Minél messzebb tudunk menni a géptől annál kevésbé vesz észre bennünket a róka. Amire még szintén szükség van, de eddig nem említettem az a róka…. Szerencsém volt , mert az úton ahol rendszeresen közlekedek lakik egy fiatal példány (sajnos ott és sajnos egyre bátrabban kijár egészen az útig, félek, hogy elütik) úgyhogy már csak a bizalmába kell fogadnia a fényképezőgépet és talán bepózol a képhez.

Többször táboroztam le mostanában az út szélén ha az időm engedte, és vártam a kis szőrgombócot, hogy szokja a zár kattogását. Hol kiraktam a gépet csak simán, hol letakartam. Az utolsó eset amikor letakartam jobb híján egy szinte új zöld pólóval tettem, amit a kis ravaszdi egy óvatlan pillanatban magával vitt a rókavár mélyére…sebaj, ennyi áldozat belefér. Még szerencse, hogy csak letakarva volt a gép vele, nem beletekerve, mert kitudja talán azt is magával vitte volna. – Írta Jácint.”

Néhány nap próbálkozás után egészen megbarátkozott a rőt bundás a fényképező jelenlétével, így el tudtak készülni a szuper rókás szelfi képek. A fotózás során sok mókás pillanatot produkált a kis négylábú, ugyanis próbált begyűjteni minden mozdíthatót, elkapni bogarakat.. Igazán vidám és pajkos kis kölyök róka.

Köszönjük a rókasztorit Kajetán Jácintnak, hamarosan folyt. köv. a következő rókás nulladik típusú találkozással!

[fblike]

via kajetanjacint.com