Az írországi Kilkenny-ben él Patsy Gibbons, akinek története szinte már az egész világot bejárta: a férfi ugyanis három rókáról gondoskodik (Gráinne, Minnie és Henry), akik vagy árván vagy sérülten kerültek hozzá. Az idős férfi évek óta gondoskodik a rókákról, akiket családtagként kezel.

Az első róka, Gráinne 9 évvel ezelőtt került Patsy-hez, akire egy dobozban kucorogva talált rá a férfi és sógora Thomastown városban, rendkívül lesoványodva és kiszáradva. Gibbons úgy döntött, hogy segít az akkor még csak pár hetes kisrókán és hazaviszi magával. Állatorvos segítségét is kérte és végül a megfelelő gondoskodásnak köszönhetően a róka teljesen meggyógyult. A 7 éves Minnie pedig azután került a gondozásába, hogy egy nő rátalált az árva kölyökre és elvitte hozzá, mivel hallott róla, hogy Patsy már megmentett egy rókakölyök életét, ezért úgy döntött az lesz a legjobb ha felkeresi. A legfiatalabb rókáról, Henry-ről pedig 2 éve gondoskodik. Őt egy közeli városban élő férfi vitte el hozzá, azután, hogy a fiatal rókát súlyosan megsebesítette egy kutya. A három ravaszdi és megmentőjük immár évek óta együtt élnek a legnagyobb harmóniában, és igazi hírességnek számítanak.

A rókák rendkívül szelídek, barátságosak, kíváncsiak és játékos kedvűek. Imádnak nagyokat sétálni a gazdájukkal, akivel rendszeresen bebarangolják a környéket. A férfit gyakran megkérik rá, hogy vigye be a rókáit a közeli iskolákba, hogy a tanulók találkozhassanak az állatokkal, amikor róluk tanulnak. Patsy Gibbons-t sokszor keresik meg, hogy tanácsot kérjenek tőle a kölyökrókák gondozás kapcsán. Bár mindig elmondja, hogy nem szakember, de természetesen örül, ha a tapasztalatainak köszönhetően segíteni tud. Mint mondta ő maga is még mindig tanul valami újat a rókáitól.

Itt pedig egy videót is láthattok a kis ravaszdikról és a kétlábúról:

[fblike]