A legszuperebb példa, amikor igazán látjuk hasznát a szociális hálónak és működik az állatmentő kétlábúak gyors reagálású hadteste!

Január 29-én reggelt történt, amikor a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság egyik munkába tartó kollégája észrevette a közösségi média felületén, hogy egy sérült szárnyas kollégáról töltöttek fel képet Isaszegen.

Nem is kellett több és azonnal oda sietett a kétlábú, de már nem találta ott a kis tollas barátunkat. Hamar fény derült rá, hogy a helyi, jó szándékú kétlábúak egy iskolába vitték a kis sérült szárnyas baglyot. Kiderült, hogy a kis tollas egy igen ritka és nagyon veszélyeztetett, fokozottan védett uráli bagoly.

Szegényke elég rongy állapotban volt, szemeit nem tudta kinyitni és vér szivárgott a kis csőréből, viszont ami jó jel, hogy gázolás nyomait nem látták az állaton. Azonnal a Budapesti Állatkert mentőhelyére szállították, ahol megkapta a legjobb, szakszerű kezeléseket. Kapott antibiotikumos kezelést a szemeire és folyadékpótlást, ami a kiszáradás miatt volt fontos a sokkos kis szárnyasnak.

Ellátása folyamatban van, amint további híreket kapunk szárnyas kollégánkról, azonnal közöljük.

[UPDATE]

A bagoly állapotáról újabb hírek:
„Az Isaszegen megkerült, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa által a Fővárosi Állatkertbe szállított, legyengült uráli bagoly állapota, a szakszerű ellátásnak köszönhetően javult. A következő „ugrás” a gyógyulásban az önálló táplálékfelvétel, amennyiben ez is megvalósul úgy jelentősen megnő a teljes felépülés esélye. Reménykedünk a gyógyulásban, és a mihamarabbi szabadon bocsájtásban!”

BAGOLYPÉDIA:
„Az uráli bagoly hazánkban fokozottan védett faj, Igazgatóságunk működési területének legritkább bagolyfaja. Középhegységi háborítatlan erdőkben fészkel, kóborlásai során előfordulhat az ország egyéb területein is.” Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Hajrá állatbarát és állatmentő kétlábúak! Köszönjük a segítséget a tollas barátunk nevében is!!!

[fblike]

via dunaipoly.hu