A rejtélyes ezüstróka, magával ragadó szépségével és kimértségével közelítette meg a fotóst.

A kanadai Yukon területén van a territóriuma és a fotóst, Steffen Sailort is meglepte, amikor annyira közel ment hozzá, hogy kénytelen volt lecserélnie a fényképező teleobjektívét egy közeli obira.

A róka egyáltalán nem tanúsított félelmet Sőt! Kíváncsisága szokatlanul közel hajtotta a fotóshoz, olyannyira, hogy még pózolt is és megszimatolta a földön hagyott teleobjektívet.

Rendkívül ritka állat és messziről kerüli az embereket. Ezért is övezi sok babona és mítosz őket.

„Úgy kezdődött a nulladik típusú találkozás, hogy nyalogatta és szimatolta a kalapot és az objektívet. Én pedig megnyugtató hangon beszéltem hozzá. Majd a róka elfogadott, mint egy barátot és leült mellém. Körülbelül egy óra múlva keresett magának egy kényelmes helyet egy bokros területen és ekkor sikerült készíteni róla néhány szép felvételt, ahogy nyújtózik és ásítozik.

Mi azt hittük, hogy egy úgynevezett szenes vörös róka, azaz olyan ritka vörös róka, mely a pigmentjei miatt teljesen fekete, de a parkőrök megerősítették, hogy valóban egy nagyon ritka ezüstrókát láttam.” – nyilatkozta a fotós, Steffen Sailor.

Ha nektek is van saját rókasztoritok, rókafotóitok, akkor küldjétek el a hello@rokavilag.hu címre és publikáljuk őket! Köszi!

[fblike]

via imgur.com