Néhány hete történt Tárnokon, hogy egy gyanútlan rókacsalád kelt át az autóúton, de a leghátul kullogó kis bundásnak nem volt szerencséje. Sajnos egy autó elcsapta és azzal a lendülettel, cserben hagyva a kis aprókát, tovább hajtott.

Szerencsére az utána következő autó vezetője azonnal megállt és segítséget kért. A kis rőt bundásunk hamar orvoshoz került. Hátsó lábai sérültek meg és nagy fájdalmai voltak, így kapott fájdalomcsillapítókat és infúziót. Beszámolók alapján sajnos felépülése lassú és kétséges, ugyanis testét gyakran rohamok kapták el.

UPDATE #1: A legfrissebb információk alapján jól van Jázmin és visszanyerte erejét! Sőt! Olyannyira erőre kapott, hogy egy oroszlánt is lefejezett a kis apróka róka!

UPDATE #2: Megtudtuk, hogy Jázmin köszöni, jól van! Jelenleg van egy kölyök nyest barátja akivel szeret nagyokat játszani és néha eldurvulni, de azért jókat mókáznak együtt! A kis nyest barátja is mentett állatka és már várják mindketten, hogy szabadok lehessenek. 

Jázminnak sajnos az egyik szeme nem 100%-os a sérülés miatt, de azért így is tud majd boldogulni a vadonban. Most jelenleg az oltási programja folyik és amint befejeződik – fülét megjelölve – mehet is vissza a szabadba!

Nagyon sokat segített az Exopet és dr. Schütz Éva, aki segített összerakni a kis Jázmint!

Szerencsére harap, vad és nagyon rossz a kis apróka, ami egy nagyon jó jel Jázmin repatriálásához!

Ha bármi újabb információt tudunk meg Jázmin sorsáról, akkor azonnal jelezzük felétek!

[fblike]

via Állatmentő Sereg