Zseniális fotósorozat készült egy kis kölyök rőt bundásról, aki mentett állatka és ma már emberek között él. A sorozatot Gáti Oszkár Dániel készítette, aki állatok stúdiófotózásával foglalkozik és Eshu volt az első rókamodellje.

Eshu megérkezésekor az első megszeppenést követően már őrült macskamódjára próbált mindenre felmászni. Így nem volt egyszerű őt kordában tartani, de hát mi is vártok tőlünk, rókáktól! Igazi örökmozgók vagyunk!

A gazdája a pórázával tudta csak egy helyben tartani, mely a képekről utómunkával került le, valamint jutalomfalatok segítették a róka figyelmét lekötni.

„Eshu egyik lába korábban sérült volt, de ekkorra már szerencsére eléggé felépült ahhoz, hogy néhány extrémebb akcióképet is csinálhassunk róla. Biztos láttatok már természetfilmekben rókát, ahogy a hó alatt megbúvó rágcsálóra vadászik, na pont ezt szerettük volna lemásolni. A technika a következő volt: rákötöttük a kulcscsomómat egy pórázomra, és berejtettük a műfű alá, majd elkezdtük lassan kihúzni. A zörej és a mocorgás rögtön beindította a vadászösztönt a kölyökben, eszméletlen volt élőben látni a folyamatot.” – írta a fotós.

Itt pedig a fotók az elképesztően cuki kis rókáról:

Werkfotók:

Eshu, a szuper fotogén rókakölyök! - Rókavilág.hu

Eshu, a szuper fotogén rókakölyök! - Rókavilág.hu
Eshu, a szuper fotogén rókakölyök! – Rókavilág.hu

[fblike]

via gatiodaniel.hu