Home / RókaMóka / Új rókafajt fedeztek fel! A mézróka.

Új rókafajt fedeztek fel! A mézróka.

Egy új, különleges mutációját fedezték fel a rókának és a közönséges háziméhnek. Úgy hívják, hogy mézróka. A tudósok még vitatkoznak, hogy az ízeltlábúak, vagy a gerincesek közé sorolják be a kis repülő ravaszdit, de azt már biztosan tudják, hogy nem kopoltyúval lélegzik és nem is fotoszintetizál.

Arra már fény derült, hogy a mézrókák – a méhek hatszöges viaszsejtjeihez hasonló – úgynevezett hexagonális lépkotorékokban húzzák meg magukat. Itt nevelik fel utódaikat is, akiket eleinte mézróka-pempővel táplálnak.

A hexagonális lépkotorékok falai a hasi oldalukon lévő mirigyekből kiválasztott, szivárgó folyadékból, azaz a mézróka-viasz lemezekből készülnek. A mézrókák, lábuk apró horgocskáival összegyűjtik a mézróka-viaszt, szájukba veszik, és addig forgatják, amíg meg nem puhul, olykor lenyelik és vissza is öklendezik. Ezután beillesztik a lépkotorék falába. Ez a viselkedés az utódok táplálásának korai szakaszában is szerepet játszik.

Egyelőre kevés információ áll rendelkezésünkre a mézrókák társas viselkedéséről és a hexakotorék szociális életéről, de a tudósok nagy erőkkel vizsgálják őket és amint új eredményekre derül fény, azonnal közöljük!

napiroka-rokavilag-2018-01-05

Természetesen a cikkben leírtak és maga a mézróka is, egy elképzelt, fiktív világban lehet, hogy léteznek, de a valóságban nem.

Hozzászólások

hozzászólás

Írtunk erről is..

A róka, aki úgy döntött felfedezi a brit parlamentet

Besurrant egy róka a brit parlamentbe, körbejárta az épületet, megismerkedett a brit törvényhozással, majd kirakták ...

Real Time Analytics