Home / Állatvédelem / A róka, aki a győri mélygarázs tetején kötött ki

A róka, aki a győri mélygarázs tetején kötött ki

Fotó a Dunakapu térről: Krizsán Csaba / MTI

A győriek egy nem mindennapi esettel találkozhattak egy napsütéses márciusi napon, aminek a főszereplője egy rőt bundás volt.

A Dunakapu téri mélygarázs tetejére mászott fel a róka és erre lettek figyelmesek a járókelők. Ide viszonylag könnyen feljuthatott a négylábú a tető íves kialakításának köszönhetően, mint ahogy a fotón láthatjátok is.

A róka, aki a győri mélygarázs tetején kötött ki - Rókavilág.hu

Sokan értetlenül álltak az eset előtt és úgy vélték, hogy a róka csak sütkérezni ment fel a napsütötte tetőre. Szerencsére hamar hívták a helyi állatmentőket, akik pedig segítséget kértek a Budapesti Állatmentő Szolgálattól, ugyanis ők már gyakorlottak a rókamentésben, korábban már írtunk is erről.

Némi szervezést követően, a győri állatmentőknek sikerült becsapdázni a rókát a helyi rendőrség segítségével, akik rendkívül aggódtak a négylábúért és nagyon segítőkészek voltak!

A nap végére már az Állatmentő Seregnél volt Patrik, a róka és azonnal vitték is az Exopet állatorvosi rendelőbe. Szerencsére semmilyen idegrendszeri betegsége nem volt, viszont nagyon rossz állapotban volt a rengeteg kullancs miatt, melyek szinte páncélként borították egész testét és a sok vérveszteség miatt nagyon le volt gyengülve. Sajnos nagy valószínűséggel a négylábú bundás barátunk meghalni ment fel a tetőre.

Szerencsére a laborvizsgálatok eredménye negatív lett szopornyicára, amiért mindenki nagyon drukkolt, mert különben Patrik sorsa megpecsételődött volna. A további vizsgálatok során kiderült, hogy 1-2 év körüli kan rókáról van szó, akinek a vére vashiányos, így erre is kapott kezelést. Lábadozása során nagyon jó étvágya volt és gyakran megmutatta fogait az etető kétlábúaknak! Hízott és megerősödött, ami elengedhetetlen a rehabilitációjához és a szabadon engedéséhez.

Viselkedése igen vad, ami nagyon jó jel, ugyanis amint felgyógyul Patrik, mehet is vissza a természetbe!

Követjük a történetét és megírjuk a továbbiakat! Folyt. köv.. FREE Patrik!

via Állatmentő Sereg

Hozzászólások

hozzászólás

Írtunk erről is..

Mesebeli szürrealizmus

Luisa Azevedo egy fiatal portugál művész, aki létrehozta saját képzeletbeli világát egy olyan technikával, mely ...

Real Time Analytics