Home / Állatvédelem / A közösség ereje védett baglyot mentett Isaszegen!

A közösség ereje védett baglyot mentett Isaszegen!

A legszuperebb példa, amikor igazán látjuk hasznát a szociális hálónak és működik az állatmentő kétlábúak gyors reagálású hadteste!

Január 29-én reggelt történt, amikor a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság egyik munkába tartó kollégája észrevette a közösségi média felületén, hogy egy sérült szárnyas kollégáról töltöttek fel képet Isaszegen.

Nem is kellett több és azonnal oda sietett a kétlábú, de már nem találta ott a kis tollas barátunkat. Hamar fény derült rá, hogy a helyi, jó szándékú kétlábúak egy iskolába vitték a kis sérült szárnyas baglyot. Kiderült, hogy a kis tollas egy igen ritka és nagyon veszélyeztetett, fokozottan védett uráli bagoly.

Szegényke elég rongy állapotban volt, szemeit nem tudta kinyitni és vér szivárgott a kis csőréből, viszont ami jó jel, hogy gázolás nyomait nem látták az állaton. Azonnal a Budapesti Állatkert mentőhelyére szállították, ahol megkapta a legjobb, szakszerű kezeléseket. Kapott antibiotikumos kezelést a szemeire és folyadékpótlást, ami a kiszáradás miatt volt fontos a sokkos kis szárnyasnak.

Ellátása folyamatban van, amint további híreket kapunk szárnyas kollégánkról, azonnal közöljük.

[UPDATE]

A bagoly állapotáról újabb hírek:
“Az Isaszegen megkerült, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa által a Fővárosi Állatkertbe szállított, legyengült uráli bagoly állapota, a szakszerű ellátásnak köszönhetően javult. A következő “ugrás” a gyógyulásban az önálló táplálékfelvétel, amennyiben ez is megvalósul úgy jelentősen megnő a teljes felépülés esélye. Reménykedünk a gyógyulásban, és a mihamarabbi szabadon bocsájtásban!”

BAGOLYPÉDIA:
“Az uráli bagoly hazánkban fokozottan védett faj, Igazgatóságunk működési területének legritkább bagolyfaja. Középhegységi háborítatlan erdőkben fészkel, kóborlásai során előfordulhat az ország egyéb területein is.” Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Hajrá állatbarát és állatmentő kétlábúak! Köszönjük a segítséget a tollas barátunk nevében is!!!

via dunaipoly.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Írtunk erről is..

Mesebeli szürrealizmus

Luisa Azevedo egy fiatal portugál művész, aki létrehozta saját képzeletbeli világát egy olyan technikával, mely ...

Real Time Analytics