Home / Állatvédelem / Fagyi, a stéghez fagyott róka – Happy end!

Fagyi, a stéghez fagyott róka – Happy end!

Ha még nem találkoztatok volna Fagyi nevű róka koma happy end-del végződő történetével, akkor most összefoglaljuk nektek. Január 10-én, kedden történt a népszigeti hajójavítónál, hogy valamilyen szerencsétlen körülmény következtében egy szegény róka a stéghez fagyott.

Szerencsére az Állatmentő Liga azonnal a segítségére siettet a négylábúnak és sikerült kimenteni őt. Széttörték körülötte a jeget és így kiszabadult a befagyott lába, majd azonnal állatorvoshoz siettek vele.

Fagyinak keresztelték a rókát, mely ez esetben mindent elárul szerencsétlen pajtásunk helyzetéről, melyből a Liga mentette ki és ezért nagyon hálásak vagyunk nekik!

A röntgenen szerencsére törésnek nem volt nyoma, így folyamatosan melegítették és infúziót is kapott! Sajnos a farkának egy része elhalt a fagyás miatt, így annak biztosan el kell távolítani a végét.

Továbbá a befagyott lába volt kétséges, hogy megmarad-e, de szerencsére állapotának jelen állása szerint, a lábát nem kell eltávolítani!

Lassan gyógyul, de már jobban van Fagyi és az étvágya is kitűnő! Sőt! Még a kanalat is fel akarta falni az alábbi videó szerint.

Amint teljesen felépül, egy vadasparkba fog kerülni.

Itt fotókon nyomon követhetitek Fagyi mentését:

A Liga bejegyzését itt nézhetitek meg és a kommentekből informálódhattok Fagyi állapotáról!

via Állatmentő Liga facebook

Hozzászólások

hozzászólás

Írtunk erről is..

Mesebeli szürrealizmus

Luisa Azevedo egy fiatal portugál művész, aki létrehozta saját képzeletbeli világát egy olyan technikával, mely ...

Real Time Analytics